Soorten constructies

Robuust houten constructies worden steeds meer toegepast in nieuwbouwwoningen, bij renovaties of restauraties. De degelijkheid van een houten constructie biedt jarenlange garantie op duurzaamheid.

Bovendien geeft het de woning of bijgebouw een authentieke, onderscheidende uitstraling. In traditionele houtbouwconstructies worden vaak geschaafde of fijnbezaagde eiken of douglas/lariks gebinten toegepast.

MK Houtbouw levert de constructie als bouwpakket inclusief de bijbehorende technische tekeningen en bevestigingsmiddelen op het gewenste adres.

Pen-en-Gat verbinding

Pen-en-gat verbindingen, ook schoorverbindigen, zijn sterke verbindingen. De pen kan naar keuze wel of niet zichtbaar zijn.

Doorgaande pen met sleutel

Klassieke manier om hout te verbinden.

Haaklas

Haaklas of Gerberlas, worden gebruikt bij liggende balken.

Half-hout verbinding

Twee delen hout met uitsparingen die precies in elkaar passen

Zwaluw-staart verbinding

Verbinding die grote trekkrachten kan opnemen.

Houtsoorten

Eiken

Eikenhout is een duurzame, robuuste houtsoort, leverbaar in de variaties Inlands (Nederlands), Europees en Amerikaans.

Vanuit traditioneel oogpunt bouwen wij de meeste constructies van eikenhout.

Douglas

Douglas hout is een snelgroeiende houtsoort en is in grote afmetingen en lange lengten verkrijgbaar. Het spint is bleekbruin, het kernhout roze-bruin. Wij importeren Douglas voornamelijk uit Frankrijk en België. Het heeft een warme uitstraling en een redelijke duurzaamheid.

Gelamineerd vuren

We werken ook met gelamineerd vuren. Dit is net zo sterk als massief hout, maar het blijft recht en het scheurt niet.

Bij gelamineerd hout worden korte stukjes hout verlijmd tot één geheel. We gebruiken gelamineerd vuren vooral bij constructies die geschilderd moeten worden.

Machinepark

Traditionele houtbouw in combinatie met geavanceerde CNC-machines is de kracht van MK Houtbouw! Ons moderne machinepark produceert tot op de millimeter nauwkeurig, en onze ontwerp-software maakt er gelijk handige en overzichtelijke 2D en 3D werktekeningen van!

Onze Hundegger Robo Drive heeft de capaciteit om houten constructies tot 300 x 650 mm snel, nauwkeurig en kostenefficiënt te produceren.

Daarnaast beschikken we over een Hundegger 4-zijdige schaafmachine om balken tot 260 x 400 mm  te schaven en te voorzien van veilingkanten.